Протести и арести в Русия Над 100 души бяха арестувани

...
 Протести и арести в Русия Над 100 души бяха арестувани
Коментари Харесай

Хиляди се събраха на площад Пушкин в Москва с призиви за оставка на руския президент Владимир Путин

 Протести и арести в Русия
Над 100 души бяха задържани през днешния ден при митинги в 80 съветски града точно на рождения ден на президента Владимир Путин, споделя " Медиапул ". Призивът за митинг пристигна от опозиционния водач Алексей Навални, само че той не участва на демонстрациите, защото излежава 20 дневна присъда тъкмо поради организирането на шествия, които не са позволени от властта.

Хиляди се събраха на площад " Пушкин " в Москва с апели за оставка на съветския президент Владимир Путин. Протестиращите бяха главно младежи, които развяваха съветски флагове и носеха жълти надуваеми патета - знак на негодуванието против президента. Те скандираха: " Не може да ни пандизите всички. " " Свобода за Навални " и " Русия без Путин ".

Въпреки че митингите бяха неразрешени, нямаше съществени конфликти сред стачкуващи и служители на реда. " Излизането ни на улиците значи, че имаме предпочитание да продължаваме напред и да се борим със стагнацията, която съществува в политическия живот на страната ни ", разяснява един от протестиращите. " Половината от хората в страната не получават нужната здравна помощ. Това не е вярно. Вместо да отделяме пари за опазване на здравето, обучение и други обществени сфери се влага в защита ", сподели различен участник в демонстрациите.

Самият Путин прекара 65-ия си рожден ден на работа, като организира заседание с членовете на Съвета за сигурност на Русия. В допитване, извършено измежду 3 хиляди руснаци 82 % утвърждават ръководството му, 11 на 100 го дефинират като " неприятно ", а 7 % се въздържат от коментар. 40 % от всички интервюирани декларират, че доверието им е абсолютно, а едвам 7 нямат никаква религия на съветския държавен глава.

Опозиционният водач Алексей Навални също има желание да се яви на президентските изборите през март следващата година.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР